Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hypppytekniikkakoulutuksen tavoitteena on luoda itsevarma ja iloinen hyppääjä, joka osaa käyttää kehoaan turvallisesti ja tehokkaasti. Se, mitä vaadimme koiriltamme eri lajeissa, ei ole koiran luonnollista hyppäämistä vaan niiden fokus on aina pääasiassa ohjaajassa, ei edessä olevassa polussa ja sen tarjoamissa haasteissa.

 

Hyppytekniikan peruskurssi

Hyppytekniikan peruskurssi käsittää hyppytekniikkaluennon sekä käytännön harjoitteet. Peruskurssi voidaan järjestää viikonlopun kestävänä koulutuksena tai Kuopion seudulla ja lähialueilla arki-iltakurssina sekä 1-2 koirakon yksäreinä.

 

Hyppytekniikan jatkoharjoitteet

Hyppytekniikan jatkoharjoitteet käsittävät perusharjoitteiden eteenpäin viemistä sekä tuodaan harjoitteisiin lisää haasteita. Jatkoharjoitteiden edellytyksenä on, että koira osaa peruskurssin harjoitteet. Jatkoharjoitteita voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai Kuopion seudulla ja lähialueilla arki-iltakurssina sekä 1-2 koirakon yksäreinä.

 

Hyppytekniikkayksärit

Hyppytekniikkayksäreissä luodaan koirakohtainen treenisuunnitelma koiran taitojen kehittämiseksi. Tekniikkayksäreiden, kuten kaikkien hyppyharjoitteiden tarkoituksena on, että ohjaaja treenaa harjoitteita saatujen ohjeiden mukaisesti ja seuraavalle kerralla tarkistetaan koiran edistyminen sekä suunnitelman ajantasaisuus. Yksäreitä voi ottaa koiran perustaitojen, pennun hyppyuran tai koiran havaittujen hyppyongelmien kehittämiseksi. Yksärin edellytyksenä on, että ohjaaja on käynyt hyppytekniikan peruskurssin sisältävän luennon. Muutoin luento pidetään ensimmäisellä yksärikerralla. Suositeltavaa on, että luento järjestetään yksärimuodossa useammalle kiinnostuneelle yhtäaikaa.